2014-010

Dobro došli na stranice Hrvatske sekcije Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicijske umjetnosti (Conseil International des organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels), bolje poznate pod imenom HR CIOFF®.

Na našim stranicama nastojati ćemo vas upoznati s našim članovima - kulturno-umjetničkim društvima, folklornim ansamblima, s folklornim festivalima i smotrama folklora  širom Hrvatske i njihovim aktivnostima na očuvanju bogate tradicijske kulture Hrvatske.

Nastojat ćemo vas upoznati s različitim folklornim festivalima u svijetu na kojima posredstvom HR CIOFF®  sudjeluju naše vrijedne folklorne skupine koje, zahvaljujući svom entuzijazmu i nesebičnom trudu na vjernoj prezentaciji bogatstva hrvatske folklorne baštine, imaju privilegiju upoznati razne narode i njihove kulture, približavajući istovremeno neizmjerno bogatstvo hrvatske folklorne tradicije svjetskoj kulturnoj javnosti.

Naći će se na ovim stranicama, kao i na stranicama kulturno-umjetničkih društava  na koje ćemo vas linkovima odvesti, ne samo dio atmosfere na gostovanjima već i dio prijateljstava sklopljenih na ovim značajnim druženjima. Jer i festivali i grupe prvenstveno su druženja.

Fotografije i video zapisi doneseni na ovim stranicama ili su vlasništvo KUD-va, odnosno festivala o kojima je riječ i njihovih članova ili tajnika. Ponekad je to kronologija zbivanja na gostovanjima, češće, međutim, tek nasumce zabilježen niz detalja, manje s festivala u Hrvatskoj, a više s onih inozemnih na kojima su gostovale naše grupe, od susjedstva u Mađarskoj ili Italiji do onih najudaljenijih u Japanu, Koreji, Indoneziji, Indiji i Kini, Meksiku, Peruu, Brazilu, Kanadi ili SAD, Egiptu, Rusiji… i drugdje, s iscrpljujućim čekanjima po aerodromima i drmusanju autobusima po ne baš uvijek dobrim cestama u najrazličitijim krajevima svijeta i kušanja meksičke tortilje čudna ukusa, brazilskog churaska, kineskih pečenih kokošjih nogica i tvrdo pečenih svinjskih ušiju, šalice riže koja se jede štapićima, ruskog boršča i šašlika, turske bazlame i kebaba. Jer folklorni festivali su i to. Ali i ljubazan osmijeh dobrih domaćina kojima često dugujemo naša saznanja o njihovim domovinama. Sve je to jedna velika obitelj koju smo nazvali CIOFF®, kuća koja spaja, a ne dijeli.

Više informacija o našim aktivnosti naći ćete na stranici Vijesti  i Novosti gdje ćemo nastojati biti ažurni toliko koliko naši festivali i grupe budu bili ažurni u dostavljanju nam svojih podataka odnosno uređivanju vlastitih stranica o vlastitim putovanjima i djelatnostima. Najavu najnovijih vijesti i obavijesti nastojat ćemo donijeti na tekućem banneru a vrhu stranice.

Hvala vam na strpljenju.

Tajnik HR CIOFF®
Ante Cukrov

 


Svi sadržaji objavljeni u bilo kojem obliku i/ili dijelu ovog internet portala vlasništvo su CIOFF®-HRVATSKA SEKCIJA.
Nije dozvoljena nikakva uporaba bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole vlasnika.

Sve dijelove ovog internet portala posjetitelji koriste isključivo na osobnu odgovornost.

 

 

Copyright © by CIOFF® - HRVATSKA SEKCIJA, 1992.-2014. Sva prava pridržana.
Webmaster: DABA performances.